Какво е външна реклама - Рекламна агенция M&M Vision

Съдържането на Вашата външна реклама трябва да е кратко, ясно и точно, НО в същото време провокативно. Важно е да отбележим, че съоръжението, на което е поставена рекламата, трябва да бъде на място, на което ще се забелязвана лесно. Много често външната реклама се поставя на високи и труднодостъпни места. За това се използват хора, които са специализирани за подобни действия, а именно това са алпинистите.

Рекламата може да бъде поставяна на различни видове места – покриви на сгради, стълбове, билбордове, мегабордове, превозни средства, летателни машини, комини и много други. Съществуват много видове външна реклама. Такива са обемните букви с различни видове осветяване, светещи и несветещи кутии, винил и винилна мрежа, канаваца, знамена и друго. За да се създаде уникален краен продукт, често се използват едновременно няколко вида рекламни съоръжения.

Всеки монтаж на каквато и да е външна реклама си има своите особености. Важно е да отбележим, че задължително трябва да се вземе предвид вида и основата за монтаж. Ето например светещите реклами – необходимо е да се съобразят архитектурните елементи и самата геометрия на фасадната площ, на която ще се постави рекламното съдържание.

Най-често за монтаж на някаква реклама, на труднодостъпно място се използват, както по-горе в статията споменахме алпинисти. Това е така, тъй като техните познания за въжен достъп им позволяват да поставят всякакъв вид реклама на всевъзможни фасади и конструкции. Най-често на подобни места се поставят винили и рекламни бордове с рекламно съдържание. В някой случай, фасадните рекламни съоръжения има доста голям размер и това прави монтажът им трудна задача.

Външните съоръжения за реклама се създават да привличат внимание, както през деня, така и през нощта. Много външни реклами се създават именно за нощно време. За да се получи един уникален продукт за такъв тип реклама се използват различни средства за осветление. Такива са неоновите тръби и букви, халогенните прожектори, свето диоди и разбира се специални системи, които управляват осветлението на самата реклама.

А сега ще продължим с малко тайни на външната реклама.

Ако анализираме предимствата и недостатъците на външната реклама няма да ни стигне тази статия, пък и няма да можем да разберем особеностите на външната реклама. За това само ще кажем, че този тип реклама има изключително висока степен на гъвкавост и повторяемост и разбира се сравнително ниските разходи в сравнение с рекламата по медиите, като радиата и телевизиите.

Както казахме по-горе в статията, съществуват много видове канали за външна реклама – такива са билбордовете, рекламите на LED екрани, брандиране на автомобили и сгради ( примерно молове ), въздушни реклами ( реклама на балон ) и много други. Ако си спомняте през изминалата година Феликс Баумгартнер скочи от открития космос, а RedBull му бяха спонсори. Вероятно сте забелязали, че на балона, каската и екипировката беше логото на популярната енергийна напитка. От това рекламно събитие RedBull спечелиха милиони, следователно ефекта е бил огромен. Разбира се такива рекламни проекти могат да се осъществят с много голям бюджет, но има видове външна реклама, които могат да постигнат добри крайни резултати.

А сега да поговорим малко за външната реклама в България.

Тя е доста силно наложена в страната ни, но определено липсва креативност в самата реклама. Убедени сме, че сте попадали на поне няколко пъти на билборд кампании, които са ви грабвали с креативен подход, но в интернет. Нека да вземем под внимание билбордовете в България. Повечето брандове правят своите дизайни толкова претрупани, че за времето, което отделя на един човек да го разгледа ( от 5 до 10 секунди ) е изключително недостатъчно. По този начин тази външна реклама става почти неефикасна. А ако говорим за креативността на една билбордова кампания е добре да мислим за самата конструкция, а не само за горната част. Неприятното тук е, че ако поставим само една визия, дори тя да е добра, ще изгубим останалата част от самата конструкция. Друг важен елемент, който държим да вмъкнем е разстоянието от което се наблюдава рекламния продукт. Ако рекламния билборд се наблюдава отдалече, то на винила трябва да се използват само големи шрифтове и изображения. Хубаво е по самата конструкция да има колкото се може по-малко елементи и задължително най-важния аспект да се откроява от всичко останало. Важно е да отбележим, че и цветовете на визията трябва да са съобразени с обкръжаващата среда.

Нека да поговорим малко и за брандирането на превозни средства.

Брандирането на автомобили, микробуси, маршрутки, трамваи и други, също е много интересен канал за външна реклама. Да вземем например, че ще брандирате автобус. Трябва да си представите, че той е жив обект. Така ще накарате това превозно средство да оживее и да се превъплъти във Вашия бранд. Не слагайте просто „ някакво” фолио с елементи ей така. Доказано е, че не работи. Представете си един автобус, който изглежда все едно е ударен от огромен камък. Просто няма как да не привлече вниманието на разминаващите се с него хора. За момента, все още външната реклама поставяща се по автобуси е скъпа за българският малък и среден бизнес, но пък за сметка на това е един от най-ефективните като цяло фактори за реклама.

От рекламна агенция M&M Vision ви препоръчваме силно, когато правите своята външна реклама да се стремите да пресъздадете Вашата фирма или дейност така, че да накарате рекламния продукт да оживее. Идеята на Вашия рекламен продукт трябва да привлича вниманието на потенциалния клиент !

Изготвено от рекламна агенция M&M Vision.

Предишна статия

Наши сайтове

Контакти

Адрес: София, ул. "Методи Кусевич" №26
Тел: 0886 476 776
E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
рекламна агенция     reklamna agenciq     reklamna agenciq

Рекламна агенция M&M Vision | Всички права запазени | © 2007 - 2019