Какво е реклама - Рекламна агенция M&M Vision

Целта на рекламата е да подтиква потенциалните купувачи да купят дадената стока.

В процеса на многовековното развитие рекламата са се сформирали изключително много видове, начини, видове и средства за въздействие върху потенциалните клиенти на вътрешния и външен пазар. В своята същност, рекламните средства не са плод на модерното време. В началото те са били напълно елементарни, но успоредно със развитието на търговията те са се развивали, обогатявали и придобивали малко по малко нов облик.

Рекламата се заражда някъде още в дълбоката древност. Още по времето на появата на пирамидите, търговците търсели начин да осведомят хората за игри, жертвоприношения, както и за популяризиране на всякакви видове стоки и услуги. През годините, археолозите са намерили безброй примитивни, наивни, груби образци от рекламни средства и форми.

Най-ранните прости средства и форми на търговската реклама се появяват още преди нашата ера. Това се потвърждава от редица данни получени от археологичски разкопки. Можем веднага да Ви дадем пример – при разкопките на Помпей са намерени обяви от търговсци, които съобщават за публични търгове, намерени или загубени вещи, за схватки на гладиатори и много други. Търговците на вина и зърнени храни са имали дори свои емблеми ( в днешно време лого ).

В древна Гърция, Египет и Рим много било популярно търговските обявления да бъдат написани върху дъски, гравирани изцяло върху кости. Този вид търговска реклама била най-често поставяна на площади и на други места, където се стичали много хора.

Същност и дефиниране на рекламата.

Едно от най-основните места в комуникационната политика заема точно рекламата. За нея има най-много определения. Рекламата притежава многоство формулировки :

1) В широк смисъл всяка форма съзнателно въздейства върху адресата чрез средствата за масова комуникация за постигане на предварително поставената цел.

2) В тесен смисъл, самата реклама е елемент от комуникационната подсистема на маркетинга, чиято крайна цел е продажбата на рекламния продукт.

3) Според една от най-големите асоциации по маркетинг ( а именно Американската), рекламата представлява форма на нелично представяне и придвижване на идеи, стои и услуги, заплащана от ясно установен рекламодател. Поради тази причина от рекламата се изключват такива форми като устната реклама.

4) В най-тесен под реклама се разбира самото рекламно дело, поместването на рекламни послания в печата и разпространяването им чрез други комуникационни канали, като например рекламаният носител флаер.

Изготвено от рекламна агенция M&M Vision.

Следваща статия

Наши сайтове

Контакти

Адрес: София, ул. "Методи Кусевич" №26
Тел: 0886 476 776
E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
рекламна агенция     reklamna agenciq     reklamna agenciq

Рекламна агенция M&M Vision | Всички права запазени | © 2007 - 2019